Leraren leggen werk op 6 november neer

Leraren in het basis- en voortgezet onderwijs willen op woensdag 6 november het werk neerleggen. Er vindt die dag een landelijke staking plaats.

De vakbonden zeggen dat er ruim 420 miljoen euro nodig is om de salarissen te verhogen, de werkdruk te verlagen en het lerarentekort op te lossen. De bonden spraken daarom vandaag met premier Mark Rutte in het Torentje in Den Haag.

Volgens vakbond AOb zijn er tijdens dat gesprek geen concrete toezeggingen gedaan. 'Aan onze oproep: "investeer in onderwijs" is ook na het gesprek van vanmiddag niks veranderd', zegt AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen. 'Wij roepen collega’s op om het werk neer te leggen en scholen te sluiten die dag.'

Leraren wordt gevraagd om zich via sociale media die dag te laten horen. Deelnemers aan de stakingsactie wordt gevraagd zich hier te melden.

Op 15 maart vond er ook al een grote lerarenstaking plaats, daar deed de helft van het aantal scholen aan mee. Toen gingen de leraren naar het Malieveld in Den Haag, maar dat hoeft van de bonden dit keer niet.