FOK! Wat een weer: Regenachtig! Morgen misschien onweer

Vandaag valt er in de noordwestelijke helft van tijd tot tijd regen of motregen. Elders is het overwegend droog en mogelijk komt daar de zon af en toe tevoorschijn. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 13°C in het noorden tot 18°C in Limburg. Er staat een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen west en zuidwest. In het noordelijk kustgebied is de wind af en toe vrij krachtig. In de avond draait de wind naar een richting tussen zuid en oost.

In de nacht naar zondag trekt de regen noordwaarts. Met uitzondering van het noorden klaart het in veel plaatsen op. De minimumtemperaturen variëren van 12°C in het noorden tot 16°C in het zuiden. De wind wordt oostelijk en zwak, aan zee matig. tegen het einde van de nacht draait de wind naar zuid tot zuidoost en neemt boven land toe naar matig, aan zee naar vrij krachtig.

Zondag is het wisselend bewolkt en in de ochtend trekken van het zuidwesten uit enkele buien naar het noordoosten, mogelijk met onweer. In de middag is er eveneens een kleine kans op onweersbuien met windstoten. Later in de middag neemt van het westen uit de bewolking weer toe en tegen de avond gaat het regenen. De middagtemperatuur blijft in het noorden op 18°C steken, terwijl het in het midden en zuiden 21 tot 23°C wordt. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is matig, aan zee neemt de wind toe naar (vrij) krachtig. (Bron:KNMI)


Meer weer op FOK!

Uitzicht over Rotterdam vanaf de Euromast  (Foto: De dochter van DJMO )
Uitzicht over Rotterdam vanaf de Euromast (Foto: De dochter van DJMO )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.