Tyfoon Hagibis verstoort mogelijk Grand Prix van Japan

De weersomstandigheden voor de Grand Prix van Japan voorspellen weinig goeds. De tyfoon Hagibis is vanuit zuidelijke richting op weg naar Japan. De organisatie houdt er rekening mee dat de oefen- en kwalificatiesessie op zaterdag uitgesteld of zelfs afgelast moet worden. Volgens Max Verstappen is hij op alles voorbereid: “Ik heb mijn speedboot bij me, dus ik ben klaar voor zaterdag.”

“Ik denk dat het wel duidelijk zal zijn of het weer het toelaat om wel of niet te kunnen rijden”, vertelt Verstappen in de FIA persconferentie. “Op dit moment ziet het er niet goed uit voor zaterdag, terwijl het weer voor zondag prima lijkt. Het is afwachten.”

Over een eventueel uitgestelde kwalificatie maakt de Nederlander zich niet druk. “Het is eerder voorgekomen. Ik heb het in Austin in 2015 ook meegemaakt. Het is wat het is, dat maakt voor mij verder niet uit.”

Los van het weer kijkt Verstappen uit naar Suzuka, vooral de eerste sector. “Het is een hele mooie combinatie van bochten. Met name in de kwalificatie als je met weinig benzine rijdt, is dat erg genieten. Natuurlijk is het nóg beter als je ook een goede balans in je auto hebt, maar daar reken ik op. Het is altijd fijn om hier te zijn, want Suzuka is een van mijn favoriete circuits.”

De afgelopen drie edities stond hij telkens op het podium. Dat resultaat is voor dit jaar opnieuw het doel. Of dat ook haalbaar is, daar is de Red Bull-coureur voorzichtig over. “Dat is zeker ons doel, maar laten we afwachten hoe het weekend verloopt, ook wat betreft het weer. We gaan dit weekend ons best doen om een zo goed mogelijk resultaat te scoren.”