Uitslag Willem II - AZ

AZ heeft geen drie punten mee kunnen nemen uit Tilburg. Tegen Willem II werd het 1-1.

In de eerste minuten van de wedstrijd ging het spel op en neer zonder kansen. In de tiende minuut een klein kansje voor AZ nadat Boadu na een pass van Idrissi alleen Peters voor zich had. Die kreeg echter snel hulp en de aanvaller van AZ liep zich vast. Zes minuten later leek Boadu de bal in het doel te glijden, maar hij werd afgesloten vanwege buitenspel. In de 22e minuut kwam AZ op voorsprong. Saddiki beging in de zestien een overtreding op Boadu. Scheidsrechter Higler gaf hierop  een strafschop en Koopmeiners benutte zijn vijfde penalty dit seizoen.

Willem II kwam in de 31e minuut weer op gelijke hoogte. Vrousal stuurde Köhlert weg. Die bleef koel en schoot de bal langs Bizot. Het was het eerste tegendoelpunt voor AZ sinds 14 september. In de rest van de eerste helft waren er geen echte kansen meer.

De Alkmaarders kwamen iets beter uit de kleedkamer voor de tweede helft. Ze zetten de Tilburgers vast op jacht naar de voorsprong. AZ-doelman Bizot had in de 54e minuut wat moeite met de vrije trap van Ndayishimiye. De invaller schoot vanaf ruim 20 meter in de hoek, maar de AZ-keeper bracht redding. Sowieso leken de Tilburgers beter te spelen sinds het invallen van Ndayishimiye.

Een paar minuten later schoot  Pavlidis de bal net naast. Willem II werd alsmaar sterker. Eerst raakte Ndayishimiye vanuit een vrije trap de lat. Daarna haalde Pavlidis van dichtbij uit, maar zijn schot werd geblokt. In de 85e minuut nog wel een hele grote kans voor Willem II om de winst naar zich toe te trekken. Wijndal veroorzaakte een strafschop. Pavlidis nam die maar hij schoot hoog over. Vlak voor tijd nog wel een grote kans voor AZ. Doelman Wellenreuther wist een uithaal van Idrisso uit de hoek van het doel te halen. AZ eindigde de wedstrijd met tien man nadat Boadu vlak voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg.

Willem II

1 - 1

AZ

31' Köhlert   22' Koopmeiners (pen)

Gele kaart: , De Wit, Koopmeiners, Hatzidiakos, (AZ)
Rode kaart: , Boadu (90 2/2xg) (AZ)

Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 12.707
Arbiter: Higler
Bijzonderheden: Pavlidis (Willem II) mist in de 86e minuut een penalty.