Bertens na spannende halve finale onderuit tegen Barty

Kiki Bertens is er niet in geslaagd om de finale te bereiken van het WTA-toernooi van Peking. Ondanks een sterk optreden van de Nederlandse verloor ze in de beslissende set in de tiebreak van de Australische Ashleigh Barty, de nummer een van de wereld: 3-6, 6-3, 6-7.

Bertens begon niet goed aan haar partij tegen Barty. De Australische won de eerste negen punten van de wedstrijd, waardoor de Nederlandse meteen tegen een break achterstand aan keek. Bertens kwam wel beter in de wedstrijd, maar kon die break in de eerste set niet meer goed maken.

In de tweede set was het juist Bertens die een vroege break voorsprong nam en nu gaf de 27-jarige Wateringse die niet meer weg. Ze won de tweede set met 6-3.

In de derde en beslissende set waren er kansen over en weer. Bertens nam een vroege break voorsprong, maar dit keer gaf ze die wel weg. Toch kwam de nummer acht van de wereld weer op een break voorsprong en mocht bij 5-4 voor de wedstrijd serveren, maar op dat moment verloor ze haar service voor de tweede maal deze set.

Uiteindelijk moest een tiebreak de beslissing brengen en in die tiebreak begon ze goed. Ze nam al snel een 3-0 voorsprong, maar opnieuw kwam de nummer één van de wereld terug. Barty kreeg op 6-5 haar eerste wedstrijdpunt, maar die wist Bertens via een knap weg te werken. Later kwam de 27-jarige Bertens zelf op wedstrijdpunt, maar jammer genoeg kon ze het niet af maken, waarna Barty alsnog de wedstrijd naar haar toe trok.

Bertens na spannende halve finale onderuit tegen Barty (Pro Shots / SIPA USA)