The Offspring in World of Tanks

Afgelopen zondag was het druk in het centrum van Minsk. In de Wit-Russische hoofdstad waren 250.000 mensen uit 28 landen in Victory Park om het Wargaming Fest: Tanker Day bij te wonen.

Het evenement is georganiseerd door Wargaming samen met het uitvoerend comité van de stad Minsk en het ministerie van defensie van Wit-Rusland. Het bleef niet bij een kwart miljoen deelnemers: er waren ook 2,6 miljoen kijkers van over de hele wereld, die het evenement via streams bekeken. Er was van alles te doen: van competities in games van Wargaming, een breakdance en DJ-cursus en nog veel meer.

Voor ons gamers die er niet bij waren: na een line-up van allerlei Russische, Wit-Russische en Oekrainse bands sloot The Offspring de show af. De samenwerking tussen World of Tanks en The Offspring stopt niet met dit optreden. Van 18 september tot 7 oktober speelt de band in het spel op een virtueel podium in de Garage van World of Tanks. De animatie van de avatars van de bandleden is gebaseerd op motion capture, die voor het eerst in het spel zal worden geïmplementeerd.

Wargaming - Tankfest (Foto: Wargaming)

Wargaming - Tankfest (Foto: Wargaming)