Rast opnieuw DTM-kampioen, Frijns op het podium

René Rast heeft zich voor de tweede keer in zijn carrière laten kronen tot kampioen in de Deutsche Tourenwagen Masters. De Duitse Audi-coureur had op de Nürburgring genoeg aan een derde plek, terwijl de winst voor het eerst in twee jaar weer eens naar Jamie Green ging.

Vanaf de tweede plek kende kampioenschapsleider Rast weer een sterke start: hij nam polesitter Green gelijk te grazen, terwijl Mike Rockenfeller op de derde plek aansloot. Robin Frijns vertrok als vierde, maar leverde gelijk een plekje in bij Loïc Duval.

Rast was na een dik kwartier de eerste die binnen kwam, Green volgde een rondje later en kwam vóór de Duitser de baan op. Frijns kwam een paar ronden later banden halen en kwam achter Duval en Nico Müller de baan op, hoewel hij de Zwitser na een paar minuten kon passeren.

Rockenfeller kwam als laatste van de kanshebbers zijn verplichte pitstop maken en hij kwam achter Frijns weer het circuit op. De Limburger kwam niet veel later ook voorbij Duval en schoof zo op naar de virtuele derde plek. Zeven minuten voor het einde kwam daar nog een plekje bij: Frijns nam Rast te grazen.

De titelstrijd werd ondertussen continu net wel of net niet beslist: in de slotronden reed Rast op plek drie, met Müller op plek vijf en in dat geval kon de Zwitser theoretisch nog kampioen worden. Jonathan Aberdein kwam er in de laatste minuut achter voorbij en daarmee zou Rast de titel definitief pakken.

Bij het ingaan van de laatste ronde opende Frijns volle bak de aanval op Green, maar hij ging in de chicane rechtdoor en leverde het plekje terecht weer in. Green hield in de laatste ronde vol en won voor Frijns en Rast, die dankzij de zesde plek van Müller het kampioensfeestje kon gaan vieren: de Zwitser kan theoretisch nog precies op gelijke hoogte komen als Rast nul punten scoort in het slotweekeinde, maar dan wint de Duitser op basis van het aantal zeges.

Rast opnieuw DTM-kampioen (Pro Shots / Zuma Press)
Rast opnieuw DTM-kampioen (Pro Shots / Zuma Press)