Rea wint superpolerace World Superbikes Portimão, Van der Mark 6e

Jonathan Rea heeft op het circuit van Portimão de superpolerace van het World Superbikes-weekeinde aldaar gewonnen. De wereldkampioen was op zijn Kawasaki weer een klasse apart in de korte race, die de startopstelling van race twee bepaalde en halve punten opleverde voor de titelstrijd.

Rea pakte vanaf poleposition weer eens de leiding, voor Tom Sykes, Leon Haslam, Alex Lowes en Sandro Cortese. Marco Melandri volgde, Michael van der Mark kende net als zaterdag een prima start en schoof vanaf de tiende stek gelijk drie plaatsen naar voren.

Lowes reed zich in de eerste helft van de race knap naar de tweede plek, Van der Mark had moeite om op te schuiven en werd door Toprak Razgatlioglu zelfs verwezen naar de achtste plek.

Rea kwam ondertussen niet meer in gevaar en won voor Alvaro Bautista, die zo revanche nam op zijn matige race van zaterdag. Lowes completeerde het podium, Razgatlioglu stoomde door naar de vierde plek, voor Kawasaki-genoot Leon Haslam en Van der Mark, die Sykes en Cortese nog wel kon pakken.

Om 15.00 uur gaat de tweede reguliere race van het weekeinde van start.