Verstappen: "Doel is nog steeds om top vijf te halen"

Er stond niet direct veel op het spel voor Max Verstappen tijdens de kwalificatie, toch was het vervelend dat hij niet eens een tijd neer kon zetten door motorproblemen.

"We wilden naar buiten gaan en proberen een ronde neer te zetten, maar dat is er helaas niet van gekomen. Ik verloor vermogen en moest daardoor mijn ronde afbreken. Het was niet hetzelfde probleem als in Spa, maar het had uiteindelijk wel hetzelfde effect", zo vertelde de Nederlander op Verstappen.nl.

Verstappen verwacht morgen geen motorproblemen. "Het zou in ieder geval niet in de race moeten gebeuren, omdat we dan met andere instellingen wat betreft het vermogen rijden. Ik ben er dus vrij zeker van dat het morgen in orde is."

"Alles voelt op zich wel goed aan, dus ik heb er vertrouwen in. We gaan proberen zo ver mogelijk naar voren te komen, al ligt het er natuurlijk een beetje aan hoe snel je door het verkeer komt. Er zijn hier veel auto’s competitief, waardoor het wat lastiger is vergeleken met andere circuits waar de onderlinge verschillen groter zijn. Het doel is echter nog steeds om de top vijf te halen", zo blikt de Red Bull-coureur vooruit naar morgen.

Verstappen: "Doel is nog steeds om top vijf te halen" (Pro Shots / Kay Int Veen)
Verstappen: "Doel is nog steeds om top vijf te halen" (Pro Shots / Kay Int Veen)