Verstappen achteraan van start op Monza door vierde motorwissel van het seizoen

Vanwege een vierde nieuwe motor dit seizoen moet Max Verstappen in de GP van Italië achteraan starten. De race op het snelle circuit van Monza wordt komende zondag verreden.

Een coureur mag per seizoen drie dezelfde motoren gebruiken, bij een vierde motor moet de coureur achteraan op de grid starten.

“In Spa hebben we waardevolle data verzameld”, aldus motorleverancier Honda. “Daarmee hebben we enkele wijzigingen doorgevoerd voor de race in Italië. We geloven ondanks de straf in een goed resultaat.”

“Monza is een supersnelle baan, wat het leuk maakt om te rijden, maar het zal ook een uitdaging voor ons zijn. Net als Spa, is het voor ons niet het beste circuit op de kalender”, aldus Verstappen op Verstappen.nl. “Ik vind de hogesnelheidssecties het mooist en om de laatste bocht goed te nemen is niet gemakkelijk, maar als dat lukt, voelt dat erg goed. Monza kent een rijke historie en de fans horen bij de meest gepassioneerde die we het hele jaar tegenkomen. Er is veel rood te zien op de tribunes, maar hopelijk zal het oranjelegioen ons ook op volle sterkte aanmoedigen dit weekend.”