Nadal na zware start naar finale US Open, Medvedev in eerste Slam-finale

Tennisser Rafael Nadal heeft zich voor de vijfde keer in zijn carrière geplaatst voor de finale van de US Open. De drievoudig kampioen, als tweede geplaatst, rekende in New York af met de Italiaan Matteo Berrettini (24), die zijn eerste halve finale op een Grand Slam speelde.

Berrettini kon in de eerste set aardig mee met Nadal, hoewel hij tot drie keer toe wel flink moest vechten voor zijn servicegames. In de tiebreak nam de Italiaan zowaar een 4-0 voorsprong, maar die gaf hij uit handen. Hij verloor onder meer een heerlijke rally en sloeg een paar ballen in het net, waarmee hij twee setpoints weggaf. Op 6-7 knalde hij de bal hard buiten de lijnen en dus pakte Nadal de set.

In het tweede bedrijf kon Nadal op 3-3 toeslaan met een break, waarna het Italiaanse verzet toch wel definitief was gebroken. Drie breaks in de derde set betekenden het einde van de droom van Berrettini, die met 7-6 (6), 6-4, 6-1 zijn meerdere moest erkennen in de Spanjaard.

Nadal speelt in de finale tegen de als vijfde geplaatste Rus Daniil Medvedev, die zijn eerste Grand Slam-finale speelt. Tggen de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-78) had Medvedev in de eerste set een tiebreak nodig waarin de heren vooral elkaars service afpakten, iets wat vroeg in de tweede set door bleef gaan.

Medvedev kreeg vervolgens meer en meer de controle over het duel, plaatste op 2-1 een break in de derde set en kreeg op Dimitrov's service op 5-3 al twee matchpoints. Die leverden nog niks op, maar op zijn eigen opslag kon de Rus het vervolgens afmaken: 7-6 (5), 6-4, 6-3.