N.E.C. kan huur Goffertstadion niet meer betalen

N.E.C. kan de huur van stadion De Goffert niet meer betalen. De club heeft bij de gemeente Nijmegen, eigenaar van het stadion, inmiddels een betalingsachterstand van drie maanden opgelopen.

Het gaat de om de maanden juli, augustus en september. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag een ingebrekestelling verstuurd aan de Nijmeegse voetbalclub. Ook is er een brief naar de de gemeenteraad gestuurd.

N.E.C. heeft naast de huurachterstand ook niet aan de verplichtingen met betrekking tot een betalingregeling over de periode 2014-2015 voldaan.  In totaal gaat het nu om 243.868,47 euro die nog betaald moet worden. Het college gaat er vanuit dat de club deze week met een onderbouwde reactie komt, zo is te lezen in de stukken die zijn toegezonden aan de gemeenteraad.

N.E.C.-directeur Wilco van Schaik bevestigt de problemen. "We hebben al eerder aan gegeven dat we financieel zware tijden beleven. Dat mag niemand als nieuw ervaren. Wat er nu gebeurt, schudt hopelijk iedereen nog maar eens wakker dat we momenteel een hele harde strijd leveren. Niet alleen op het veld, maar ook op kantoor."

De hoge onderhoudskosten van het verouderde Goffertstadion, waarvoor de club hoewel ze huurder is zelf moet opdraaien, drukken steeds zwaarder op de begroting, zegt Van Schaik. Daarnaast komt de Turkse club Fenerbahçe komt al maanden niet over de brug met het betalen van het resterende deel van de transfersom van Ferdi Kadioglu. De aanvallende middenvelder verkaste vorige zomer van Nijmegen naar Istanbul.

N.E.C. zegt er ‘hard bezig te zijn om de huurachterstand weg te werken. "Maar we hebben de gemeente ook eerlijk gezegd dat dit een heel lastig seizoen is.”

Ook raadsleden van de gemeente willen hun zegje doen. VVD'er Nick de Graaf vindt het een goede zaak dat de gemeente een ingebrekestelling de deur heeft uitgedaan: "Als je afspraken maakt, moet je gehoor aan geven. Ook N.E.C. Dus prima dat de gemeente er op deze manier achteraan gaat.”

"Dat moeten ze rap betalen", vindt SP-fractievoorzitter Hans van Hooft. "Achterstanden accepteren we niet. Maar ik begrijp overigens dat ze ook gaan doen." GroenLinks-fractievoorzitter April Ranshuijsen noemt het 'vervelend nieuws'. "Er zijn afspraken gemaakt met N.E.C. en daar houden ze zich niet aan. Dat is niet netjes. Ik verwacht van hen dat ze dat alsnog snel gaan doen." Sailliant detail is dat de gemeenteraad woensdag werkbezoek heeft bij N.E.C.