Jongetje (4) urenlang kwijt

Een jongetje van vier jaar oud uit Amsterdam is gisteren urenlang gescheiden geweest van zijn familie. Pas toen de politie op goed geluk met de jongen ging rondrijden, herkende hij op straat een bekende, zo meldt AT5. 

Rond 15.30 gistermiddag werd de politie getipt. Iemand had de jongen op zijn fietsje van de Ceintuurbaan in de richting van de Maasstraat zien fietsen. Het kereltje viel onder andere op doordat hij maar door bleef fietsen, ook al stond er een stoplicht op rood. De politie heeft de jongen toen opgepikt in de omgeving van de Maasstraat en verzond een melding via Burgernet. Dat bericht bereikte 806 mensen, maar leverde niks op. De familie had ook nog niet aan de bel getrokken.

Het jongetje werd inmiddels huilerig op het bureau, vertelt een woordvoerder. Hij sprak niet heel goed Nederlands, dus kon ook niet duidelijk maken waar hij woonde. Daarop besloot de politie om op goed geluk rond te gaan rijden met de jongen. Op een gegeven moment herkende de jongen iemand op straat. Met de hulp van die bekende is uiteindelijk de familie van de jongen gevonden. De 4-jarige is ongeveer vier uur bij de politie geweest.

In eerste instantie werd gemeld dat de jongen zes jaar oud zou zijn. Dat werd later gecorrigeerd naar vier.