Derde DTM-podium van het jaar voor Frijns

Robin Frijns heeft voor de derde keer dit seizoen een podiumplek gepakt in de DTM. De Limburger kwam tijdens de tweede race van het weekeinde in het Britse Brands Hatch als derde over de finish.

Loïc Duval kende vanaf P2 de beste start en nam de leiding over van René Rast, terwijl Frijns zijn derde plek even in moest leveren bij Jamie Green, maar deze ook snel terugpakte. De leiding ging weer snel naar Rast, die Audi-merkgenoot Duval wel opvallend makkelijk passeerde.

Nico Müller werkte zich goed naar voren en in no-time lag de Zwitser zelfs op de tweede plek, achter Rast. Green kwam als eerste van de toppers binnen, maar kwam wel achter de daarvoor gestopte Bruno Spengler terecht. Marco Wittmann was de volgende die stopte en hij kwam voor beide heren de baan op.

Rast en Müller kwamen na een kwartier binnen en de Zwitser verloor daar door een slechte stop flink wat tijd, waardoor Mike Rockenfeller na diens stop voor Müller terecht kwam. Frijns was de volgende die banden kwam halen en de Limburgse Audi-coureur betrad de baan vlak voor Müller, die hem op warme banden simpel passeerde.

Van de vroege koplopers was Duval de laatste die zijn stop maakte; hij werd na het betreden van de baan gepasseerd door Müller en Frijns, die zo virtueel derde lag. Zo bleef het rondrijden en met de slotfase in zicht leek Müller toch de aanval op leider Rast maar te gaan openen, terwijl Frijns Duval achter zich moest zien te houden.

Van serieus aanvallen op Rast kwam het voor Müller niet, terwijl Frijns niet al teveel moeite meer had met Duval en dus eindigde de race in een volledig Audi-podium.