Binder wint Moto2-race vol crashes op Red Bull Ring, punt voor Bendsneyder

Brad Binder heeft zijn eerste zege van het Moto2-seizoen binnen. De Zuid-Afrikaanse KTM-coureur was de beste op het thuiscircuit van zijn merk, de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Binder pakte bij de start de leiding, polesitter Tetsuta Nagashima sloot aan, met Thomas Lüthi, Enea Bastianini, Xavi Vierge en Somkiat Chantra erachter. Na een paar ronden ging het behoorlijk fout: Vierge tikte Nagashima van achteren aan en beiden stuiterden door het grind, maar konden gelukkig wel weglopen.

Na een handvol ronden had Binder nog altijd de eerste plek in bezit, Bastianini volgde er kort achter met Lüthi, Remy Gardner en Luca Marini in zijn kielzog, hoewel ook Alex Marquez en Lorenzo Baldassarri met Chantra in het wiel naar voren kwamen. Vooral Gardner had het tempo goed te pakken en de Australiër zat halverwege bij Binder in het wiel.

Met tien ronden te gaan was ook Bastianini aangesloten bij Binder en Gardner, Marquez had wat moeite om zich daar ook bij te voegen. Op het moment dat de Spanjaard aansloot verremde Gardner zich, probeerde hij terug de ideale lijn op te komen en tikte hij Marquez aan. Gardner ging zo onderuit en bleef even op de baan zitten, waar hij maar net ontsnapte aan een bijzonder gevaarlijke aanrijding.

Marini kwam ondertussen aansluiten, maar ook dat liep niet best af: de halfbroer van Valentino Rossi schoof bij een overenthousiaste inhaalpoging op Bastianini onderuit en tikte zijn landgenoot zo behoorlijk hard onderuit, wat met name bij Bastianini voor schade leek te zorgen. Jorge Navarro schoof zo door naar de derde plek, Binder en Marquez reden er een stuk voor.

Marquez kon de aanval niet meer openen en eindigde als tweede, achter de winnende Binder. Navarro completeerde het podium, Bo Bendsneyder wist dankzij de vele valpartijen nog een vijftiende plek en dus één punt te pakken.