MLB: Twee homeruns van Bogaerts niet voldoende voor winst Boston Red Sox

Xander Bogaerts heeft zijn 24ste en 25ste homerun van het seizoen geslagen, maar dat was niet voldoende voor de winst tegen Tampa Bay Rays. De twee homeruns zorgde er wel voor dat de kortestop van de Boston Red Sox nu persoonlijk het meeste homeruns in één jaar geslagen. Vorig jaar sloeg hij 23 homeruns en dat was toen zijn beste jaar qua homeruns.

Afgelopen week stond er een 3-game serie tussen de Boston Red Sox en de Tampa Bay Rays op het programma. Een belangrijke serie voor de wildcard in de American League, waar beide ploegen voor in de running zijn. Tampa Bay Rays zag de Boston Red Sox steeds meer naderen, maar in de 3-game series sloeg het team uit Tampa toe. Ze wonnen alle drie de wedstrijden tegen de Red Sox en hebben nu weer afstand genomen van de Boston Red Sox.

Dat de Tampa Bay Rays alle drie de wedstrijden lag zeker niet aan Bogaerts. Vannacht sloeg de Nederlander twee homeruns goed voor drie RBIs en kwam in alle vier de slagbeurten op de honken. Toch ging de winst relatief eenvoudig naar de Tampa Bay Rays, die in de eerste zes innings maar liefst zeven runs wist te scoren.

Uitslagen MLB donderdag:

Miami Marlins - Minnesota Twins 5-4 (twaalf innings)
Philadelphia Phillies - San Francisco Giants 10-2
Chicago Cubs - New York Mets 0-4
Oakland Athletics - Milwaukee Brewers 5-3
Baltimore Orioles - Toronto Blue Jays 2-11
Boston Red Sox - Tampa Bay Rays 4-9
Cleveland Indians - Houston Astros 1-7
St. Louis Cardinals - Chicago Cubs 8-0
Atalanta Braves - Cincinnati Reds 4-1 (zeven innings)
Los Angeles Dodgers - San Diego Padres 8-2