Duitser beroofd van enkele duizenden euro's

Het opkopen van machines en apparaten in Capelle aan den IJssel, pakte voor een Duitser gisteravond even anders uit dan hij had verwacht. Het kostte zijn baas enkele duizenden euro’s.

Goederen kopen
De man was uit Duitsland naar Capelle gereden om enkele goederen op te kopen. Hij deed dat wel vaker voor een Duits bedrijf, maar deze keer pakte het anders uit. Toen hij om ongeveer 19.00 uur op de Wingerd aankwam, was er nog niemand aanwezig, maar na ongeveer 10 minuten kwamen twee mannen aanlopen. Hij kende hen niet, maar zij vroegen hem mee te lopen naar de kelderboxen om te helpen met de apparaten.

Daar ging het echter mis. Eén van de mannen trok een vuurwapen en de twee dwongen de man zijn geld af te geven; enkele duizenden euro’s. Daarna gingen de twee er vandoor.

Buurtonderzoek
De politie werd gewaarschuwd en die stelde direct een onderzoek in, maar de twee overvallers werden niet meer gevonden. De politie is een buurtonderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.