Otten: 'Baudet is een soort sekteleider'

Het moddergooien bij Forum voor Democratie gaat ook vandaag weer volle bak door. In een interview in het AD haalt Henk Otten wederom hard uit naar Thierry Baudet.

Zo noemt hij Baudet ondermeer een 'soort sekteleider' die hem kapot wil maken. Volgens hem komt dat door zijn kritische interview in het NRC van april. Hij vergelijkt Baudet zelfs met Stalin "Hij wil de geschiedenis herschrijven. Mij uitwissen als medeoprichter. Zoals ze dat deden ten tijden van Stalin."

Otten is dan ook niet van plan om de zaak te laten rusten: "Ze hebben nu een stok gevonden om mee te slaan. De smoking gun. In april heb ik mij bij alle ophef stil gehouden, maar nu niet meer. Nu komt Henk de Tank, mijn bijnaam, weer om de hoek. Dit is gewoon klinkklare onzin. Smaad is het."

Ook de feiten geven op zijn minst aanleiding om te twijfelen aan het verhaal van de partijtop. Zo zou de accountant volgens het bestuur hebben verklaard dat er sprake was van 'ondeugdelijke administratie'. In het NRC spreek de accountant echter van een 'deugdelijke administratie' en stelt geen aanwijzingen te hebben voor fraude.

Lees hier het hele interview, met nog veel meer aantijgingen, en oordeel zelf.