Horner erg blij met goede resultaat van Gasly in GP van Groot-BrittanniŽ

Na een sterke race eindigde Pierre Gasly zondag als vierde in de Grand Prix van Groot-Brittannië. Zijn teambaas Christian Horner kijkt tevreden terug op het resultaat van de Fransman.

De vierde plaats was het beste resultaat van Gasly dit seizoen. Voor het eerst eindigde hij voor Max Verstappen, al werd hij wel geholpen door de aanvaring tussen zijn teamgenoot en Sebastian Vettel.

“Ik denk dat Pierre een erg goed weekend heeft afgewerkt. Om na Oostenrijk, waar hij het echt zwaar had, zo'n ommekeer te maken en zich hier te focussen op wat hij moet doen zonder zich te laten afleiden door zijn teamgenoot is erg knap”, aldus Horner aan Motorsport.com. “Hij leek de hele tijd wel een andere coureur. Vanaf de eerste sessie was hij al competitief en daarop borduurde hij voort in de tweede, in de kwalificatie was hij sterk en in de race weer. Hij passeerde Vettel en duelleerde erg stevig met Leclerc.”

Gasly is zelf ook erg blij met het resultaat: "Ik denk dat dit met afstand mijn beste raceweekend van het jaar was. We mogen hier blij mee zijn, maar het is jammer het podium te missen als je competitief ingesteld bent. Daarvoor kwam ik net wat tekort."