MLB: American League en Bogaerts winnen opnieuw All-Star Game

In de All-Star Game van de MLB heeft de American League voor de zevende keer op rij gewonnen.In Cleveland was het team van van Xander Bogaerts met 4-3 te sterk voor de honkballers uit de National League.

Van de 23 All-Star games wonnen de American League er maar liefst negentien wedstrijden. Alleen van 2010 tot 2012 pakte de National League de winst. In 2002 eindigde het in een gelijkspel.

In de tweede inning sloeg de American League voor het eerst toe. Michael Brantley sloeg een tweehonkslag op een worp van Clayton Kershaw waarop Alex Bergman wist te scoren. In vijfde inning verdubbelde de American League de voorsprong na een score van Gary Sanchez. Niet veel later brachten de honkballers van de National League de score terug tot 2-1 na een homerun van Charlie Blackmon.

In de zevende inning kwam Xander Bogaerts aan slag. De kortestop van de Boston Red Sox was daarmee de enige Nederlander die een aandeel had in de All-Star Game. Hij sloeg zijn bal weliswaar in het dubbelspel, maar op zijn slag kon Matt Champan scoren. Daarmee werd het verschil weer twee en met een homerun van Joey Gallo was de score 4-1 in het voordeel van de American League.

Pete Alonso, de winnaar van de Home Run Derby een dag eerder, bracht in de achtste inning de achterstand terug tot 4-3, maar verder kwam de National League niet.

Hoogtepunten All-Star Game (Youtube.com)