Bertens overleeft wedstrijdpunt tegen Townsend

Kiki Bertens heeft de derde ronde van Wimbledon bereikt. De 27-jarige Nederlandse had in haar partij tegen de Amerikaanse Taylor Townsend veel moeite en overleefde zelfs één wedstrijdpunt, maar uiteindelijk trok Bertens toch aan het langste eind: 3-6, 7-6 (5), 6-2.

Townsend had anderhalve set het betere van het spel. Halverwege de tweede set keek Bertens dan ook tegen achterstand van 6-3 en 3-1 aan. Toch wist de Nederlandse nummer vier van de wereld terug te komen in de wedstrijd en liep zelfs uit naar een 5-3 voorsprong, maar daarna was het weer Townsend die drie games op rij pakte. Het leek er zelfs op dat de Amerikaanse de wedstrijd ging winnen, want bij 6-5 kreeg de nummer 123 van de wereld haar eerste wedstrijdpunt, alleen sloeg ze een dropshot in het net. Bertens brak de service en sleepte er een tiebreak uit.

In die tiebreak nam Townsend een 2-0 voorsprong, maar daarna was het Bertens die het iniatief overnam van de Amerikaanse. Bertens liep uit naar een 6-3 voorsprong, Townsend kwam nog terug tot 6-5, maar op het derde setpunt maakte de 27-jarige Nederlandse het af.

In de derde set was het op bij de Amerikaanse, voormalig nummer één bij de junioren. Bertens kwam snel op een 4-0 voorsprong en gaf daarna deze voorsprong nooit meer uit handen, waardoor de Nederlandse dit jaar voor het eerst een derde ronde bereikt op een grandslam.