JOVD Groningen: 'Laat het Noorden niet zakken'

Afgelopen week stelde staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Stientje van Veldhoven, dat er mogelijk een snelbus verbinding zou komen in plaats van de lang gekoesterde Lelylijn. JOVD Groningen betreurt deze uitspraak en ziet dan ook geen heil in dit plan.

De Noordelijke afdelingen van de JOVD spraken zich eerder uit over de situatie rondom de Lelylijn: "Alhoewel het een positief teken is dat het onderwerp op de agenda staat, zien wij een snelbus als vervanging van de Lelylijn niet als gepaste oplossing. Naar ons inziens zal deze bus nooit de beloofde korte reistijd van de treinverbinding kunnen behalen. De kansrijke ontwikkeling die van Veldhoven aanhaalt lijkt daarmee niet haalbaar."

De jonge liberalen zijn van mening dat er geld vrijgemaakt moet worden voor de Lelylijn en dat er geen halve maatregelen genomen moeten worden. Rik Heiner, Voorzitter van de JOVD Groningen, vraagt zich af of mevrouw van Veldhoven ooit in een bus of trein heeft gezeten en het verschil kent: "Een snellere verbinding met de Randstad is van groot belang voor de ontwikkeling van het Noorden, dus laat het Noorden niet zakken!"