Lamar Odom met 'grote zwarte neplul' door dopingcontrole

Lamar Odom komt tegenwoordig vooral in de media omdat hij zich in het wereldje van Kardashian's en dat soort lui begeeft, maar ooit was hij in plaats van 'de man van' gewoon een topsporter. Als basketballer werd hij in 2004 geselecteerd voor de Olympische Spelen in Athene, maar hij moest nog wel een dopingcontrole doorstaan...geen gemakkelijke opgave.

"Er was absoluut geen kans dat ik door die controle zou komen, ik had de hele zomer elke dag wiet gerookt en raakte in paniek", aldus Odom. "We begonnen te zoeken naar neppenissen en manieren om dopingcontroles te overleven en kwamen uiteindelijk uit bij een enorme zwarte rubberlul die we voor de volgende dag bestelden", beschrijft de oud-speler van de Dallas Mavericks.

Hij vroeg zijn trainer om op het moment dat de dopingcontroleur bij hem thuis arriveerde 'in het reservoir van de piemel te urineren, dat zat verstopt in de ballen'. "Mijn trainer gaf me de rubberpiemel, verliet het toilet en ik bond het ding om." De controleur kwam vervolgens het toilet binnen en keek toe hoe Odom in het potje 'plaste', wat hij deed door flink in de (rubber)piemel te knijpen.

"Ik ritste mijn broek open en gleed de neplul voorzichtig door het gat, waarna ik regelmatig in de piemel moest knijpen om de urine eruit te krijgen." De basketballer gaf het potje met warme urine aan de controleur en later bleek dat hij de dopingtest doorstaan had. In Athene ging het overigens niet echt goed: het Amerikaanse 'Dream Team' won slechts brons, een ontluistering voor de ploeg.