Volgens teambaas Haas F1 hebben banden te grote invloed op races

Volgens Günther Steiner, teambaas van het Haas F1 Team, hebben de huidige banden van Pirelli een te grote invloed op de races. Het Amerikaanse Formule 1-team heeft dit seizoen problemen om de banden op de juiste temperatuur te krijgen met als gevolg tegenvallende sportieve resultaten.

Het team is dit seizoen nog maar één keer in de top tien gefinisht. In de openingsrace in Australië werd Kevin Magnussen zesde.

“We worstelen meer dan de andere teams met de banden en dat is teleurstellend, want we hebben een hele goede auto”, vertelt Steiner aan autosport.com. “In het algemeen gaat het te vaak over de banden. Dat is niet goed. We zouden het niet voortdurend moeten hebben over de banden na de race, of ze wel of niet goed werkten. Dat is op zich interessant, maar het is niet waar het om gaat in de Formule 1. Wij geven miljoenen uit om snelle auto’s te ontwikkelen en dan kunnen ze niet maximaal presteren vanwege de constructie van de banden. Andere teams lukt het wel met deze banden en wij niet, maar dat neemt niet weg dat de invloed te groot is.”