Viertal zet bioscoop in Den Haag op stelten

Een dreigende situatie in bioscoop Pathé Spuimarkt in Den Haag zorgde ervoor dat de politie donderdagavond 2 mei groots heeft moeten inzetten. Daarbij werden twee verdachten (14 en 17 jaar) aangehouden die in de loop van de avond weer in vrijheid zijn gesteld.

Aan het begin van de avond kwamen verschillende meldingen binnen van een dreigende situatie in één van de bioscoopzalen in Pathé Spuimarkt. Er zou sprake zijn van vier personen, die zich volgens getuigen verdacht gedroegen en een dreigende indruk maakten op de andere bezoekers van de film ‘Hotel Mumbai’. Twee van hen verlieten op een gegeven moment de bioscoopzaal en toen ze terugkwamen, gingen ze verspreid in de zaal zitten.

Ook spraken ze tijdens de film hardop met elkaar, mogelijk in de Arabische taal volgens de NOS, wat er voor zorgde dat bezoekers 112 belden. De politie ontruimde vervolgens de betreffende bioscoopzaal op een manier zoals zij tijdens hun trainingen leren. De bezoekers van de bewuste film moesten de zaal een voor een verlaten. De vier jongens werden daarbij aangesproken en gecontroleerd. Twee jongens van 14 en 17 jaar konden geen identiteitsbewijs laten zien en zijn aangehouden. De twee kregen een bekeuring voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs. 

De actie van de jongens is zeer ongewenst volgens de politie: "In deze tijden hebben dit soort incidenten grote gevolgen voor de onveiligheidsgevoelens van omstanders. Daarnaast neemt de politie dit soort meldingen ontzettend serieus en zet direct veel personeel in. Personeel dat op dat moment niet op andere plaatsen kan zijn voor politietaken."