Bertens loopt finale mis na nederlaag in drie sets tegen Kvitova

Kiki Bertens is op het sterk bezette indoorgraveltoernooi in Stuttgart in de halve finales uitgeschakeld. De Nederlandse nummer zeven van de wereld verloor in een spannende wedstrijd in drie sets van de Tsjechische Petra Kvitova: 6-7 (3), 6-3, 1-6.

Kvitova, de nummer drie van de wereld, begon sterk aan de wedstrijd tegen Bertens. Ze brak meteen de openingsservicegame van Bertens en kwam op een voorsprong. Bertens brak meteen terug, waardoor de stand in de eerste set weer in evenwicht was en dat zou zo blijven tot aan de tiebreak. In die tiebreak nam de Tsjechische al snel een voorsprong en gaf deze niet meer af.

Ondanks de tegenslag begon Bertens goed aan de set. De 28-jarige Nederlandse wist in het begin de set de service van Kvitova tweemaal te breken, terwijl Bertens maar één keer haar service hoefde in te leveren. In het tweede deel van de set hielden de beide tennissters hun service en zo won Bertens de tweede set met 6-3.

In de derde set was Kvitova meteen weer bij de les. Net zoals in de eerste set leverde Bertens meteen haar openingsservicegame in. Opnieuw kreeg Bertens de kans om meteen terug te breaken, maar ondanks dat de Nederlandse drie breakkansen op rij kreeg ging de game naar Kvitova. In het vervolg van de set was het verzet van Bertens gebroken en zo won Kvitova de beslissende set eenvoudig met 6-1.

Kvitova treft in de finale Anett Kontaveit. De Estse had het geluk dat de Japanse nummer één van de wereld Naomi Osaka met een blessure moest afhaken.