Ook onmin bij PVV in Zeeland

Terwijl er maar twee personen voor de PVV in de Provinciale Staten in Zeeland zitten, hebben ze het toch voor elkaar gekregen twee aparte fracties te vormen.

Dit kon gebeuren doordat oud-fractievoorzitter Peter van Dijk na beschuldigingen van het uiten van doodsbedreigingen uit de oorspronkelijke fractie werd gezet. De oud-fractievoorzitter had echter geen zin om zijn zetel op te geven en noemt zich nu fractievoorzitter, terwijl het overgebleven lid van de fractie, Vincent Bosch, ook deze titel claimt.

Tegen Van Dijk lopen momenteel twee onderzoeken. Namelijk een aangifte voor de hierboven genoemde doodsbedreigingen en een onderzoek van de provincie Zeeland naar vermeend misbruik van partijgelden.

De leider van de PVV, Geert Wilders, heeft beide mannen afzonderlijk gesproken en kiest vooralsnog geen partij omdat hij eerst de resultaten van de onderzoeken naar Van Dijk af wil wachten.

Vincent Bosch kan hier wel begrip voor opbrengen. "Geert Wilders wil niet zomaar Van Dijk buiten zetten", zegt hij. "Hij wil niemand op straat zetten voordat onomstotelijk vaststaat dat er tegen de regels is gehandeld."