Brood tot einde van het seizoen trainer van NAC Breda

Ruud Brood volgt de onlangs opgestapte Mitchell van der Gaag op als trainer van NAC Breda. De 56-jarige Gorinchemmer heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen, waarna de samenwerking door beide partijen geëvalueerd zal worden.

Brood zal maandag voor het eerst voor de groep staan en krijgt daarbij ondersteuning van Regilio Vrede als assistent-trainer. Door de komst van Vrede vertrekken Rob Penders en Maurice Verberne per direct uit de technische staf van het eerste elftal van de Parel van het Zuiden.

Brood kreeg zijn opleiding als voetballer bij de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde vervolgens voor RBC, FC Den Bosch, Willem II en NAC. In 1998 beëindigde hij zijn voetbalcarrière, waarna hij assistent-trainer werd van het eerste elftal van NAC. Daarnaast was hij in Breda trainer van Jong NAC en technisch coördinator van de Jeugdopleiding. In het seizoen 2004/2005 werd hij hoofdtrainer van Helmond Sport. In de afgelopen jaren was Brood actief als (assistent-)trainer bij Heracles Almelo, RKC Waalwijk, Roda JC, N.E.C. Nijmegen en PSV.

“Mijn liefde voor NAC heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken”, aldus Brood. “Ik heb er voorheen met veel plezier gevoetbald en gewerkt. Op het moment dat de club aanklopte voelde ik dan ook direct dat ik het moest doen. Na gesprekken met de directie, aandeelhouders en RVC, zijn we tot de conclusie gekomen dat het noodzakelijk is om op zeer korte termijn veranderingen door te voeren binnen de organisatie, met name op technisch vlak. Ik realiseer mij dat het een enorme uitdaging is, maar ik ben strijdbaar genoeg om er samen met Regilio en iedereen bij de club alles aan te doen om in de resterende wedstrijden alles uit de groep te halen wat er in zit.”