Murray is weer pijnvrij en denkt aan voortzetten carrière

Tijdens een emotionele persconferentie maakte Andy Murray in januari bekend na Wimbledon te stoppen met zijn professionele tenniscarrière. Reden voor het beëindigen van zijn carrière zijn problemen met een heup en als gevolg daarvan continue pijn bij het tennissen. Inmiddels is hij pijnvrij en denkt de Brit om zijn carrière toch te vervolgen.

In januari verloor Murray in de eerste ronde van de Australian Open. Twee weken later onderging hij een operatie aan zijn heup. Inmiddels is zijn situatie verbeterd en is de 31-jarige tennisser een stuk optimistischer.

“Ik wil doorgaan met spelen”, vertelde Murray op een sponsorbijeenkomst. “Ik zei dat ook al in Australië, maar ik weet simpelweg niet of het mogelijk is. Eén ding weet ik wel: ik ben een stuk optimistischer gestemd dan de afgelopen twaalf maanden. Ik heb al een tijdje geen last meer van mijn heup.”

Normaals Murray: “Het herstel gaat langzaam, maar wel de goede kant op. Het is nu een kwestie van afwachten en kijken hoe alles evolueert. Als het mogelijk is, keer ik zeker weer terug op de tennisbaan”