Veldrijder Pauwels wint bij afscheid

Veldrijder Kevin Pauwels heeft zondag de laatste wedstrijd uit zijn carrière gewonnen. In de Sluitingsprijs Oostmalle kwam de 34-jarige Belg solo over de finish.

De 34-jarige Belg maakte eerder dit seizoen bekend na dertien seizoenen te stoppen met veldrijden. In zijn laatste wedstrijd ging hij meteen in de aanval. Belgisch kampioen Toon Aerts en Tom Meeusen wisten als enige aan te sluiten.

Twee ronden voor het einde verloor Meeusen de aansluiting met zijn medevluchters. Pauwels en Aerts maakten er een spannend duel van maar na een valpartij van de Belgisch kampioen kwam Pauwels alleen aan de leiding. Het verschil met de achtervolgers was niet groot maar de eerste plaats kwam niet meer in gevaar voor de renner van Marlux-Bingoal.

"Ik snap het zelf niet goed, maar ik ben wel heel diep geweest", vertelde Pauwels aan Sporza. "Ik was ook heel goed weg en toen dacht ik door te trekken. Anders valt het weer stil op de weg en val ik weer helemaal naar achteren. Cadeau heb ik het zeker niet gekregen, ik ben heel diep moeten gaan. Op het einde maakte Toon een foutje en was ik weg. Of ik er nog een jaar moet bijdoen? Neen, het is mooi geweest. Dit had ik totaal niet verwacht, beter kan je niet afsluiten."

Pauwels won in zijn carrière onder andere twee keer de wereldbeker en was vijf keer derde op het WK. Daarnaast was hij twee keer Belgische kampioen mountainbike.

Uitslag
1. Kevin Pauwels (BEL)
2. Toon Aerts (BEL)
3. Tom Meeusen (BEL)
4. Lars van der Haar (NED)
5. Laurens Sweeck (BEL)
6. Tim Merlier (BEL)
7. Michael Boros (CZE)
8. Jim Aernouts (BEL)
9. Jens Adams (BEL)
10. Nicolas Cleppe (BEL)