Ossenaar (63) om het leven gekomen door misdrijf

Zaterdagavond tegen acht uur troffen agenten op aanwijzing van familie een dode man aan in een flatwoning aan de Lisztgaarde in Oss. Het gaat om de 63-jarige bewoner, die daar alleen woonachtig was. De man werd het slachtoffer van een misdrijf.

Familie bezocht de man omdat ze met hem geen contact kregen. Ze troffen hem in zijn woning aan en alarmeerden direct de hulpdiensten. Ambulancemedewerkers waren snel ter plaatse maar konden niets meer voor hem doen. Uit de aangetroffen situatie in de woning blijkt dat de man het slachtoffer werd van een misdrijf. Wat hem uiteindelijk het leven heeft gekost wordt onderzocht.

In de loop van de zaterdagavond werd een Team Grootschalige Opsporing (TGO) samengesteld dat meteen is gestart met een rechercheonderzoek naar wat er in de woning gebeurd kan zijn. Forensisch rechercheurs zijn sinds 21:30 bezig geweest met minutieus sporenonderzoek in de woning en de omgeving daarvan. Een woordvoerder van de politie: "Uiteraard zullen we in het rechercheonderzoek in de flat op zoek gaan naar mogelijke getuigen. Maar ook zijn we op zoek naar eventueel beschikbare bewakingsbeelden in en in de buurt van de flat."

Daderinformatie
Wanneer de man precies is gestorven is vooralsnog niet duidelijk. De politie wil daarom graag met mensen in contact komen die het slachtoffer kennen en hem mogelijk de afgelopen dagen nog hebben gezien of gesproken. De woordvoerder: "Maar we komen ook graag in contact met mensen die vrijdag of zaterdag in of in de buurt van de flat iets verdachts hebben gezien. Mogelijk in het bijzonder op de 10e verdieping waar de man woonde, bij de lift of de trap? Misschien zag u iemand die zich verdacht gedroeg of mogelijk iemand die op de vlucht leek te zijn? Mogelijk woont u in de buurt en heeft u een bewakingscamera waarop iets te zien is? Alle informatie die ons op weg kan helpen is welkom."

Hij vervolgt: "We proberen zo open mogelijk over dit soort ernstige zaken te communiceren en we hopen op uw hulp als u iets weet. Maar omdat we nog geen duidelijkheid hebben over de toedracht, zijn we ook juist weer erg terughoudend met het delen van informatie. Zo weet bijvoorbeeld een mogelijke dader waarschijnlijk als enige wat er precies in die woning is gebeurd. Het delen van te veel zogenoemde daderinformatie kan ons rechercheonderzoek frustreren."

Mensen die iets gehoord of gezien hebben kunnen contact opnemen met de politie op 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Ossenaar (63) om het leven gekomen door misdrijf (Foto: politie)
Ossenaar (63) om het leven gekomen door misdrijf (Foto: politie)