FOK! Wat een weer: zonnig weekend

Mogguh!

Het was gisteren nog even door de zure appel heen bijten, maar het komende weekend is het weer volop genieten geblazen buiten. Een zwakke storing zat gisteren ingeklemd tussen twee hogedrukgebieden in, maar die werd letterlijk platgewalst door de hoge luchtdruk. Een Scandinavisch hogedruksysteem gaat verbinding zoeken, wat ook slaagt, met het Azorenhogedrukgebied. Daar gaan wij waarschijnlijk de hele komende week van genieten.

Voor vandaag en zondag kan ik duidelijk zijn: Zonnig en droog. Het wordt hierbij zo'n 10 tot 13 graden, en dat is ruim boven normaal voor februari. Prima weer om er op uit te trekken. De wind is in eerste instantie oostelijk, zodat het niet echt superzacht wordt.

Komende week draait de wind naar het zuiden en wordt het nog zachter. Maxima komen dan uit rond de 15 graden. En dat alles bij veel zon en slechts af en toe wat bewolking. Neerslag wordt pas tegen het nieuwe weekend verwacht, maar dat is nog ver weg.

Fijn weekend!

Op de Oceaan. (Foto: Interpretatie)
Zonsondergang op de Oceaan. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.