Oud-profvoetballer gewond na schietincident Amsterdam

De recherche is bezig met een onderzoek naar een schietincident aan de George Sliekerkade in Amsterdam. Een 43-jarige man raakte daarbij gewond. Even na 23.30 uur kwamen er meerdere meldingen binnen bij de meldkamer dat er harde knallen waren gehoord en dat er een man op straat lag te schreeuwen. Hij bleek gewond te zijn en is naar een ziekenhuis vervoerd.

Getuigen hebben gezien dat er twee personen op een scooter zijn weggereden door de Maria Austriastraat in de richting van winkelcentrum IJburg. Rechercheurs zijn een uitgebreid onderzoek gestart. Op de locatie werden meerdere hulzen aangetroffen. Wat zich precies heeft afgespeeld wordt onderzocht. Rechercheurs spreken daarom graag met mensen die getuige zijn geweest van het schietincident en die nog niet met de politie hebben gesproken. Informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Update 14:45 uur
De 43-jarige man die woensdagavond op IJburg onder schot werd genomen, is waarschijnlijk oud-profvoetballer Yassine Abdellaoui. De Amsterdammer werd tijdens de schietpartij in zijn been geraakt, maar verkeert niet in levensgevaar. Dat meldt AT5. De in Den Bosch geboren aanvaller speelde onder andere voor Willem II, NEC, de Graafschap en het Spaanse Rayo Vallecano.