Uitslag Fortuna Sittard - Vitesse

Vitesse heeft zondagmiddag verloren op bezoek bij Fortuna Sittard. De ploeg van Leonid Slutsky kwam in de eerste helft op voorsprong en was lange tijd beter dan de Limburgse formatie, maar in de tweede helft scoorde de promovendus twee keer: 2-1. Door de nederlaag staat Vitesse nu met 29 punten op plek vier, terwijl Fortuna naar de middenmoot van de Eredivisie klimt.

Vitesse beleefde een droomstart en stond na zeven minuten al op voorsprong. Een lange bal van doelman Eduardo belandde bij Bryan Linssen en de aanvaller schoot beheerst raak. De ervaren sluitpost is zodoende de eerste keeper met een assist in een Eredivisie-duel sinds Marco Bizot van AZ op 9 december 2017 tegen Heracles Almelo. Met de treffer is Linssen nu goed voor voor zes goals en één assist in zijn laatste acht Eredivisie-duels. Voor het eerst sinds 10 november wist hij weer eens met zijn voet het net te vinden.

Beide ploegen wisten in het vervolg van de eerste helft mogelijkheden te creëren, maar het was vooral het bezoek dat naliet om de voorsprong uit te breiden. Navarone Foor verzuimde een grote kans te verzilveren door op de lat te mikken, terwijl een treffer van Oussama Darfalou wegens buitenspel werd afgekeurd. Ook Fortuna stichtte af en toe gevaar, zoals via Lisandro Semedo. De aanvaller miste echter, waardoor Vitesse met een voordelige marge ging rusten.

De Arnhemmers waren beter, maar konden het niet afmaken. Een kwartier voor tijd profiteerde Fortuna via Lars Hutten. Een voorzet van André Vidigal belandde bij de invaller, die goed afwerkte: 1-1. Fortuna drong aan en schreeuwde in de slotfase nog om een penalty, maar de VAR zag geen reden om aan de beslissing van scheidsrechter Martin Pérez te tornen. In blessuretijd kwam de treffer er alsnog via invaller Finn Stokkers, die prachtig scoorde, waardoor de Limburgers alsnog met drie punten aan de haal gingen.