Brandweer rukt uit en treft bange katteneigenaar in boom

In Farham, Hampshire, is een bange vrouw uit een boom gered. Zij klom in de boom toen zij zag dat haar vermiste kat zich daar bevond. Beide hadden vervolgens geen idee hoe nu verder en het alarmnummer werd gebeld. Vervolgens deed de uitgerukte brandweer wat zij verzuimde: eerst even de katteneigenaar uit de boom kijken. 

'Drie dagen zoeken en niet slapen' bracht Maria Parry door nadat Harry de gestreepte kat van haar huis in Fareham wegliep. Bij het spotten van het beestje klom ze 'uit instinct' in de boom om Harry te troosten. Vervolgens kwam ze zelf vast te zitten. 

Poezeninstinct
Vroeg in de middag begon Parry aan haar barre tocht met het idee haar kat te bevrijden van de boom. "Het was puur instinct, ik dacht niet na - en Harry beefde. Ik moest hem wel proberen te kalmeren en voordat ik het wist, klom ik zelf de boom in", zei ze.

Toen de takken eenmaal begonnen te wiegen en een wind opstak, was het gedaan met de heldhaftigheid, en zat het olijke duo als een kat in het nauw.

Waar is het vrouwtje? 
Buurvrouw Deborah Baxter gaf Parry een kattenmand op de vooravond van de tocht. "Tot mijn schrik zag ik dat 45 minuten later de kattenmand nog steeds op de grond lag. Waar is de kat? Boven in de boom. En waar is de dame? Ook boven in de boom", aldus de bijdrage van Baxter.

Ondertussen was de man van Parry ook in de paniekmodus geslagen, want hij kon nu z'n vrouw en z'n harige poes niet meer vinden. "En Harry deed het al die tijd zo goed - die kleine stofmijt. Gelukkig lachen we er nu om, want eind goed, al goed. De brandweer deed het ook fantastisch. Het was al met al best een onzekere situatie", sluit Parry af.

Voor het overgaan tot actie heeft de Hampshire Fire and Rescue Service naar verluidt eerst een tijdje meewarig staan toekijken naar het angstige duo in de boom. Vervolgens konden de twee met behulp van een ladder worden gered.