Vuile winter op komst? Terugblik op zomer 2018

Komende week is het nog zacht met maxima van een graad of 8. Normaal is het halverwege januari 5 à 6 graden. Deze zondag lijkt het zelfs eerder herfst dan winter. Het is onstuimig met een harde tot stormachtige wind aan de kust en in het hele land flink wat buien. Ook de temperatuur doet met 9-11 graden niet aan de winter denken. 

Vanaf vrijdag lijkt er langzaam verandering te komen in het zachte weerbeeld. De kans dat het duidelijk kouder wordt dan normaal neemt toe naar 50%. Daarbij is sprake van nachtvorst en komt de temperatuur overdag waarschijnlijk een paar graden boven nul uit. Er lijkt dus een periode van vuil winterweer aan te breken met dagelijks kans op natte sneeuw en gladheid door bevriezing in de nachten. Ook staat er vrij veel wind, waardoor de gevoelstemperatuur ver onder nul uitkomt.

Het vooruitzicht op 'vuil winterweer' kan wellicht niet iedereen bekoren. Daarom blikken we nog even terug naar het afgelopen jaar, met onze collega Frutsel van het forum Weer, klimaat en Natuurrampen. Klik hier of op de onderstaande afbeelding om de terugblik van Frutsel op het weerjaar 2018 te lezen. Een jaar van behoorlijke extremen, waaronder een storm die het volledige treinverkeer plat legde en een zomer die vier maanden lang zou duren.  Veel leesplezier! 

WKN Jaaroverzicht 2018
WKN Jaaroverzicht 2018