Bayer wint daags na bericht over Peter Bosz; Klaassen verliest in Leipzig

RB Leipzig heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken in de Bundesliga gedaan. Die Roten Bullen zegevierden in eigen huis over Werder Bremen en staan nu ietwat steviger op de vierde plaats. Bayer Leverkusen, dat naar verluidt Heiko Herrlich gaat vervangen door Peter Bosz, boekte een thuisoverwinning op Hertha BSC en is nu op een negende stek terug te vinden. Schalke 04 nam tegelijkertijd afstand van de degradatiezone door VfB Stuttgart te verslaan: het onderlinge verschil bedraagt nu vier punten.

RB Leipzig en Werder Bremen begonnen goed aan de wedstrijd, maar het was het team van Ralf Rangnick dat de kansen benutte. Na dik twintig minuten trok Lukas Klostermann het strafschopgebied binnen en schoot hij het leer via de onderkant van de lat achter Jiri Pavlkenka: 1-0. Werder, met Davy Klaassen in de basis, zette daarna druk op de defensie van Leipzig, maar slaagde er niet in om de achterstand weg te poetsen. Vlak voor rust profiteerde Timo Werner van een fikse fout van Max Kruse en verscheen de 2-0 op het scorebord.

In de eerste twintig minuten na rust kon het duel in de Red Bull Arena alle kanten op, zowel de 3-0 als de 2-1 hing in de lucht. Het was uiteindelijk Kruse die in de 67e minuut de bal op aangeven van Theodor Gebre Selassie achter Peter Gulacsi werkte. Tien minuten later nivelleerden de bezoekers de tussenstand. Na goed voorbereidend werk van Yuya Osako werkte Joshua Sargent de bal met de hulp van de paal tegen de touwen: 2-2. De drie punten bleven echter in Leipzig: met een rake schuiver zette Bruma de eindstand op het scorebord.