Man steekt zoon (12) dood

In Arnhem heeft een man zijn twee zoons van 12 en 15 aangevallen. De oudste wist te vluchten, de jongste kwam om het leven. Dat meldt de Gelderlander.

De moeder van het gezin woont in Duitsland. De man die pas sinds zeven weken in de straat woonde, is aangehouden. Volgens getuigen zou hij problemen hebben. 

De woning is afgezet, de politie doet techisch onderzoek. 

Update 17:43 uur
De dader zou ene Tevfik G. zijn. Geboren en getogen in Klarendal, Arnhem. Zijn moeder was Nederlands, zijn vader van Turkse komaf en een bekende drugsdealer in de omgeving van Arnhem en Nijmegen. Toen hij 12  á 13 jaar was trad hij de voetsporen van zijn vader. Bekenden van hem zeggen dat hij in zijn periode als dealer nooit gebruikt heeft. 

Nadat hij en zijn vrouw uit elkaar gingen, vertrok de vrouw naar Duitsland, in eerste instantie met al haar kinderen. Nadat er een strijd tussen hen ontstond waarbij zelfs de Duitse jeugdzorg er aan te pas kwam, kwamen ze overeen dat de zoons bij hun vader bleven, en het meisje bij haar moeder. 

Tevfik G. zou vervolgens een relatie hebben gekregen met een drugsverslaafde vrouw, en daarna zelf ook aan de drugs zijn gegaan, waarna het rap achteruit ging. Getuigen vertellen dat zijn moeder in de straat heeft staan schreeuwen dat de steekpartij onder invloed van drugs had plaatsgevonden.