Drie doden, tien gewonden bij schietpartij kerstmarkt Straatsburg

Bij een schietpartij op de kerstmarkt in Straatsburg in Frankrijk zijn minimaal twee doden gevallen. Ook zouden er minstens tien gewonden zijn gevallen, zo meldt Frankfurter Algemeine. Delen van het centrum zijn hermetisch afgesloten door het leger. 

Het gebouw van het Europees Parlement dat zich in hetzelfde gebied bevindt, is door de politie afgesloten. Het is nog niet bekend of het om een terroristische aanslag gaat, de dader is nog voortvluchtig. Omwonenden wordt aangeraden om binnen te blijven. 

De Kerstmarkt in Straatsburg is de oudste en de grootste in heel Europa. De dader is inmiddels bekend bij de politie volgens de  Bild Zeitung, en er wordt uitgegaan van een terroristisch motief. De schutter is vooralsnog voortvluchtig. 

Update 23:00 uur:
 
Wat we tot  nu toe weten:

Update 22:50 uur:
Het Franse BFMTV meldt dat er een vierde dode te betreuren valt. Ook is er iets meer bekend over de dader. De politie deed vanochtend een inval in zijn woning om hem aan te houden op verdenking van een levensdelict, hij is daarbij ontkomen. Wel is zijn woning doorzocht, daarbij zijn handgranaten aangetroffen.

Update 22:45 uur:
De dader zou op de zogenaamde 'fiche S'-lijst hebben gestaanDat is de lijst waarop de Fransen personen zetten die het grootste gevaar voor hun nationale veiligheid vormen, waaronder moslimterroisten, maar ook radicale milieuactivisten of ontsnapte gevangenen.

Update 22:35 uur:
 
De schutter zou de 29-jarige Cherif C. zijn. Hij houdt zich schuil op een locatie in de wijk Neudorf, op die locatie zijn zojuist schoten gehoord. 

Update 22:24 uur: 
Franse media maken inmiddels melding van een derde dode. Het aantal gewonden is opgelopen tot elf, van wie zeven ernstig, zo melden de plaatselijke autoriteiten. De schutter lijkt nog altijd niet gepakt, de grenscontroles in het gebied zijn dan ook versterkt, zo meldt de plaatselijke politie. Ook zijn er geruchten dat de schutter zich heeft verschanst in een appartement, hij zou een bekende zijn van de politie.