Ajax mogelijk Europees duel zonder uitpubliek

Ajax moet in de Champions League mogelijk een wedstrijd zonder uitpubliek afwerken, als gevolg van de ongeregeldheden in Athene.

Ajax klopte AEK Athene dinsdagavond met 0-2, waardoor de Amsterdammers zeker zijn van een plaats in de tweede ronde. Vorige week kreeg de club van de UEFA een boete van 71.000 euro naar aanleiding van ongeregeldheden rondom het tweeluik met Benfica. Supporters gooiden toen met vuurwerk, ze blokkeerden de trappen in het stadion en ze raakten slaags met elkaar en met de politie.

Bovendien kreeg Ajax de waarschuwing dat er bij de volgende uitwedstrijd mogelijk geen fans welkom zijn als de Ajax-aanhang nogmaals over de schreef zou gaan. De vraag is nu of die voorwaardelijke straf inderdaad definitief wordt. "Ik hoop niet dat het zo ver komt. We hebben elkaar nodig", reageert aanvoerder Matthijs de Ligt in het Algemeen Dagblad.

De Ligt probeerde voor aanvang van de wedstrijd in Athene de meegereisde fans te kalmeren. "Maar dat kon niet meteen omdat er een gekke Griek nog in de gracht van het stadion stond en met dingen aan het gooien was. Dat zag er best gevaarlijk uit."

Klaas Jan Huntelaar retweette een filmpje op Twitter waarop te zien is hoe er bij het uitvak een molotov cocktail ontploft. "Hopelijk is iedereen oké en wordt deze idioot snel gepakt", schreef hij erbij.