PVV: 'Alcohol wordt het nieuwe roken'

De PVV reageert in een persbericht op het Nationaal Preventieakkoord dat gisteren bekend werd gemaakt. Volgens de partij van Geert Wilders is het preventieakkoord totale gekte! Geert Wilders: "Laat ze allereerst dat woord “nationaal” schrappen. Het akkoord gaat over roken, drinken en obesitas, maar de mensen die roken, drinken en te dik zijn, zijn niet betrokken. Het is óver hen, zónder hen. En dat is totaal mesjogge! Wie denken ze wel niet dat ze zijn?"

Hij vervolgt: "Nooit meer een kratje bier voor de halve prijs, nooit meer Wilde Wijn Dagen, geen biertje meer in de sportkantine als de jeugd speelt? Het slaat compleet door. Het is precies wat we al vreesden: alcohol wordt het nieuwe roken."

Verder neemt hij het op voor de rokers, die volgens hem als criminelen worden weggezet: "Een pakje sigaretten wordt 10 euro, er komen volledig neutrale verpakkingen, sigaretten mogen niet meer in het zicht verkocht worden, alle rookruimtes worden verboden en er komen rookvrije terrassen en ziekenhuizen. Zorgmedewerkers mogen niet meer als roker “herkend” worden. Rokers worden als criminelen aan de kant gezet. Was het kabinet maar zo stoer tegen echte criminelen!"

Hij is van mening dat het in de ban doen van de e-sigaret een totale miskleun is: "Juist rokers die eerst overstappen op een e-sigaret boeken dan al grote gezondheidswinst."

De waanzin voorbij
Wilders: "En ze pakken de shishalounges niet aan. Niet alleen de waterpijpen met nicotine, maar ook die met alleen kruiden zijn zeer schadelijk voor de gezondheid. Zo laf. Moslims worden met rust gelaten. Pure dhimmitude."

Volgens hem is vooral de VVD finaal door de pomp: "Het is bizar dat de VVD toestaat dat een kleine partij als de ChristenUnie (met slechts 6 zetels in de Kamer) met dit akkoord zo een grote inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van miljoenen Nederlanders maakt. Het is de waanzin voorbij."

Hij besluit het persbericht met de woorden: "Het preventieakkoord is ook nogal hypocriet. Harddrugsgebruik wordt niet aangepakt. Het zal je als ouder maar gebeuren, heeft je kind nooit gedronken of gerookt, altijd gesport en gezond gegeten, maar overlijdt het omdat het gebruik van MDMA normaal gevonden wordt!"