Bejaarde vrouw gewond bij laffe straatroof

Het leven van een 85-jarige vrouw uit Eindhoven is zaterdagavond compleet op zijn kop gezet. Ze raakte gewond bij een mislukte straatroof op het Cassandraplein in haar woonplaats. De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart om de dader van deze laffe actie zo snel mogelijk op te pakken.

De vrouw kwam tegen 19.00 uur te voet terug van haar kaartclub toen ze ter hoogte van de rijtjeshuizen aan het Cassandraplein plotseling en met veel geweld werd overmeesterd door een onbekende man. De vrouw was kansloos en raakte flink gewond aan haar hoofd omdat de dader daar meerdere keren tegenaan schopte. Haar belager zette het daarna op een lopen en liet de vrouw achter op het wegdek. Hij nam niets mee. Het slachtoffer gilde en riep om hulp. Net na de beroving kwam een vrouw, samen met haar dochter aangelopen. Zij boden eerste hulp aan de hevig bloedende vrouw, die daarna direct naar het ziekenhuis is overgebracht.

Onderzoek
De recherche neemt de zaak hoog op: "Het is verschrikkelijk wat deze vrouw is overkomen. Het gevoel van veiligheid is een onschuldige vrouw afgepakt door deze laffe actie. Wij doen er alles aan om de dader op te sporen en roepen iedereen op om informatie met ons te delen", zo laat de recherche in Eindhoven weten. Direct na het incident is er een buurtonderzoek verricht en ook stelde de technische recherche sporen veilig. In de omgeving wordt bekeken of er camerabeelden zijn gemaakt waarop iets te zien is, bijvoorbeeld van de dader. Van de man is slechts een summier signalement bekend. Het zou gaan om iemand met een witte capuchon.

Van slag
De vrouw was na haar val behoorlijk van slag. Ze was verward en geschrokken door wat haar was overkomen. Ze is behandeld in het ziekenhuis en moet nog rustig aan doen.

Bejaarde vrouw gewond bij laffe straatroof
Bejaarde vrouw gewond bij laffe straatroof (Foto Politie.nl)