Politie onderzoekt zware mishandeling Den Haag

Agenten werden in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 2:00 uur naar een melding van een vernieling van een ruit aan de Marktweg in Den Haag gestuurd. De melder vertelde aan toegesnelde de agenten dat de man die de vernieling pleegde daarna slachtoffer werd van een zware mishandeling. De politie zoekt het slachtoffer en de twee verdachten.

De melder hoorde glasgerinkel, belde direct de politie en besloot daarna te gaan kijken wat er loos was. De getuige zag een onbekende man staan bij een kapotte ruit van een woning. Kort daarna rende die verdachte weg met twee andere mannen achter hem aan. Daarna ontstond er een schermutseling op straat tussen de drie, waarbij de vandaal met een steekvoorwerp de twee achtervolgende mannen bedreigde. Hierop kwamen de twee mannen in actie tegen de verdachte en sloegen en schopten hem, terwijl hij op de grond lag. Dit incident gebeurde op de kruising Veluweplein, met de Schalk Burgerstraat en de Hoefkade. De melder was getuige van dit incident en filmde het.

Agenten troffen de drie niet meer in de omgeving aan. Echter wel een steekwapen en dat is in beslag genomen. De eigenaar van de woning waar de ruit werd ingegooid wilde vannacht geen aangifte doen van het voorval. De politie is op zoek naar het slachtoffer van de mishandeling en de twee verdachten.