Padt wordt vervolgd voor 'mishandeling en belediging'

Sergio Padt wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd voor zijn gedrag in de trein na een thuiswedstrijd van FC Groningen op 23 september.

De 28-jarige doelman heeft zich volgens de politie schuldig gemaakt aan mishandeling en belediging, zo meldt het Openbaar Ministerie volgens RTV Noord. Op 11 januari moet hij zich bij de politierechter melden. Padt pakte na een thuiswedstrijd tegen AZ (1-3) de trein om naar huis te gaan. Daarbij zou de sluitpost geen geldig vervoersbewijs hebben gehad.

Toen de conducteurs hem een boete wilden geven, begon Padt te schelden en zou hij hebben uitgehaald naar een beveiliger. Volgens een ooggetuige heeft Padt ook gespuugd en bronnen bij vervoerder Arriva beweren dat hij zichtbaar onder invloed van alcohol was en dat er 'behoorlijk geslagen is'.

Sergio Padt trok na het incident het boetekleed aan en hij leverde bij FC Groningen zijn aanvoerdersband in. De doelman, die een nacht moest doorbrengen in de cel, behield wel zijn basisplaats bij de Trots van het Noorden.