Klaassen: "Ik reken dus op een overwinning"

Davy Klaassen geniet van zijn eerste maanden bij Werder Bremen. De middenvelder werd voor 13,5 miljoen euro overgenomen van Everton.

"Ik heb hier echt een teamgevoel en voel me hier op m'n plek", vertelt Klaassen in gesprek met de NOS. "De mensen zijn fijn in de omgang en we winnen veel, da's natuurlijk ook niet onbelangrijk. Spelers en trainers hebben hetzelfde idee over voetbal als ik. Zo aanvallend mogelijk en met een duidelijk idee."

De 25-jarige middenvelder maakte in de zomer van 2017 de overstap van Ajax naar Everton, maar kwam niet verder dan zestien wedstrijden in de hoofdmacht van de club. "Buiten het veld ging het prima. Ik had een prima band met de mensen. De speelstijl was echter compleet anders dan ik gewend was bij Ajax en die aanpassing verliep moeilijk. Ik heb bij Everton eigenlijk nooit kunnen laten zien wat ik werkelijk kan."

Ajax ontvangt zondagmiddag op eigen veld Feyenoord, waar de Rotterdammers sinds 2005 niet meer hebben gewonnen in Amsterdam. "Ik kan geen redenen bedenken waarom Feyenoord gaat winnen van Ajax. Ik reken dus op een overwinning. Volgens mij denkt iedereen in Nederland wel dat Ajax gaat winnen."