Servische volleybalsters winnen eerste wereldtitel na prachtige finale tegen Italië

De Servische volleybalsters hebben op het WK in Japan de titel gewonnen. In Yokohama was Servië in een spannende vijfsetter te sterk voor Italië: 3-2 (21-25, 25-14, 23-25, 25-19, 15-12).

In een prachtige finale begon Italië het beste aan de wedstrijd. De eerste set werd verdiend gewonnen door Italië. In de tweede set kwam Servië sterk langszij. In een spannende derde set kwam Italië toch weer op voorsprong. Vooral Paola Egonu was daarin belangrijk. De pas 19-jarige aanvalster sloeg 33 punten binnen deze wedstrijd, die in de halve finales ook een belangrijk aandeel had in de zege van Italië op China.

Servië kwam opnieuw sterk terug in de wedstrijd. De Servische volleybalsters wonnen overtuigend de vierde set. In de vijfde set had Servië opnieuw het betere van het spel. Vooral Tijana Boskovic maakte indruk in de vijfde set. De 21-jarige linkshandige aanvalster sloeg enkele mooie punten binnen en was goed voor 26 punten deze wedstrijd. Voor Servië is het de eerste wereldtitel, nadat in 2017 ook de Europese titel werd gewonnen. In 2016 verloor Servië de olympische finale tegen China.