FOK! Wat een weer: zonnig en droog

In de zuidoostelijke helft van het land is er veel bewolking, maar het is vrijwel overal droog. Van het noordwesten trekken opklaringen het land binnen en op veel plaatsen wordt het een zonnige dag. De maximumtemperatuur komt uit op 16°C. De noordoostenwind is aanvankelijk nog matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig, maar neemt geleidelijk af naar zwak tot matig.

Komende nacht is er weinig bewolking en plaatselijk ontstaan mistbanken. De minimumtemperatuur ligt tussen 8°C in het noordelijk kustgebied en ongeveer 1°C landinwaarts. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen. In het noordelijk kustgebied is de wind zuid tot zuidwest en overwegend matig.

Morgen overdag is het droog en zonnig, wel zijn er velden sluierbewolking. In het Waddengebied is er in de middag wat meer bewolking. De middagtemperatuur ligt rond 17°C. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is zwak tot matig, in het Waddengebied af en toe vrij krachtig. In het zuiden is de wind zwak en komt uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

Amsterdam by night (Foto: DJMO)
Amsterdam by night (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!