Van Tiggelen: "Zonder Van Persie houdt Feyenoord een heel beperkt elftal over"

Robin van Persie schoot Feyenoord zondag naar de zege tegen Vitesse, maar haalde daarnaast het einde van de wedstrijd niet vanwege een rode kaart.

De 35-jarige aanvaller krulde twee minuten voor tijd een vrije trap tegen de touwen en werd in de eerste minuut van de blessuretijd weggestuurd na een overtreding op Max Clark.

"Zonder Van Persie houdt Feyenoord een heel beperkt elftal over", concludeert oud-voetballer Adri van Tiggelen in De Telegraaf. "Het is duidelijk dat die jongen meer kwaliteit heeft dan de andere 21 spelers op het veld. Bij vlagen heeft hij nog steeds geniale momenten."

Volgens Van Tiggelen lopen er bij Feyenoord maar weinig spelers rond die 'iets extra's kunnen brengen'. "Bij Steven Berghuis is dat soms wel het geval, maar wanneer hij het niet op zijn heupen heeft, komt alle druk op de schouders van Van Persie te rusten."

"Die heeft nog altijd de kwaliteiten om een wedstrijd te beslissen. Dat liet hij vorige tegen FC Utrecht zien en nu opnieuw tegen Vitesse. De vrije trap die hij erin schoot, was bijzonder fraai, al vond ik doelman Eduardo er niet goed uitzien. Het was zijn hoek, maar dat neemt niet weg dat Robin de bal perfect raakte en een geweldige snelheid mee gaf.”