#MeToo-boegbeeld geeft seks met 17-jarige toe: 'Hij besprong en chanteerde mij'

Het hele verhaal rondom #MeToo-boegbeeld Asia Argento heeft weer eens een wending genomen. In augustus kwam boven water dat acteur en muzikant Jimmy Bennett in 2013 op 17-jarige leeftijd door Argento misbruikt zou zijn, maar dat ontkende zij dan weer.

Volgens Argento was er niks aan de hand, maar na enig beraad heeft ze nu dan toch haar verhaal klaar. In een interview met het Italiaanse La7 gaf ze actrice toe destijds inderdaad seks te hebben gehad met Bennett, die toen dus minderjarig was.

De twee hadden voor een auditie afgesproken in een hotel. Het verhaal van Argento is dat wat daarna gebeurde allesbehalve haar schuld was: "Hij besprong me en ik verstijfde", beweert de Italiaanse, die destijds 37 jaar was.

Argento werd een van de aanjaagsters van het #MeToo-gebeuren, nadat ze filmproducent Harvey Weinstein - net als vele andere vrouwen - van seksueel misbruik beschuldigde. Volgens Argento werd ze vervolgens benaderd door Bennett, die 3,5 miljoen dollar eiste.

De Italiaanse beschuldigde Bennett in het interview van chantage, maar zei ook medelijden te voelen. Ze ziet hem als een 'verloren ziel', omdat zijn carrière als acteur stevig in het slop raakte.