Higler: "Zowel mijn assistent als ik vonden het geen penalty"

Scheidsrechter Dennis Higler staat achter zijn beslissing om NAC Breda zaterdagavond geen strafschop te geven in de wedstrijd tegen PSV.

Bij een stand van 0-1 in het voordeel van PSV, kreeg Nick Viergever de bal in het strafschopgebied tegen zijn arm en daarbij schreeuwde de thuisploeg moord en brand om een strafschop. Higler zag er geen strafschop in en videoscheidsrechter Christiaan Bax deelde die mening.

"Die bal komt bij Viergever eerst op het lichaam, daarna stuitert hij heel ongelukkig tegen zijn hand aan. Er is geen speler die de bal via zijn eigen lichaam expres met zijn eigen hand speelt", vertelt Higler voor de camera van FOX Sports . "De beoordeling is: hoe komt de bal op zijn hand? Komt hij rechtstreeks op zijn hand, dan gaat de bal op de stip. Maar in dit geval komt de bal via zijn lichaam en stuitert hij ongelukkig op zijn hand."

De leidsman werd bijgestaan door de VAR. "Zowel mijn assistent als ik vond het geen penalty. De VAR zei: in elk geval geen strafschop. Maar hij nam nog even de tijd om het opstootje na het moment terug te kijken. Of ik met een goed gevoel naar huis ga? Ja, prima wedstrijd."